La lluita contra l'estigma

TV3 es disculpa

Els mitjans de comunicació tenen molt poca cura a l'hora de tractar les malalties mentals. Ja no per què són capaços de carregar la mort d'un assassinat a una persona amb esquizofrènia per què la veïna entrevistada creu que l'assassí patia aquesta malaltia -"se'l veia molt estrany" solen dir- sinó per què a l'hora de fer comentaris sobre coses desordenades, disbauxades, utilitzen molt alegrement el terme esquizofrènic en referir-se a qui actua d'aquesta manera.
En poc menys d'una setmana un familiar ha sentit dir al locutor de RAC1, Dani Senabre, tres cop la palabra esquizofrènic sense més ni més i a un locutor de TV3 un cop. Per què diem el nom del locutor de RAC1 i no el de TV3? Per la senzilla raò que RAC1 no ha fet cas de la queixa després de cinc correus electrònics i TV3 s'ha disculpat, en la persona del mateix locutor, passats tres dies.
No guanyem res anomenant a aquest últim per què ho considerem una badada que ha estat degudament rectificada per TV3, mentre que RAC1 no ha tingut ni tan sols  la dignitat de contestar. No cal estigmatitzar a un per culpa de l'altre.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada