Divendres 26 de novembre del 2010: L'AFAMMSAM ha celebrat unes noves jornades de salut mental

Els aspectes jurídics que afecten  les persones amb malaltia mental i els familiars, tractats a les VI Jornades de Salut Mental de Sants-Montjuïc


La tarda del divendres 26 de novembre ha estat plena d'activitats relacionades amb la salut mental al Centre Cívic El Sortidor del Poble-sec de Barcelona.
Entre els convidats hi havia Carolina Homar, directora de l'ICASS, que ha fet esment al gran nombre de lleis que s'han posat en marxa durant aquesta legislatura, tant des del departament d'Acció Social i Ciutadania com des del departament de Salut; Francisco Villegas, president de l'Associació Catalana de Professionals de Salut Mental. Asociación Española de Neuropsiquiatria, que ha donat la conferència "Drets humans i malaltia mental segons la Convenció de Nova York del 2006". D'aquella convenció van sortir diverses disposicions que van entrar en funcionament a l'Estat espanyol a partir del 2008.               
Els temes jurídics han estat tractats per Pepa Picas, assessora jurídica de JURIMM, servei encetat per Sant Pere Claver Fundació Sanitària i la FECAFAMM el passat mes de gener -en deu mesos  han assessorat 75 famílies-; Luz Fernández, coordinadora de l'Àrea Social de la Fundació Lluís Artigues, que ens ha parlat del que representen i l'impacte que causen les tuteles i les curateles a les famílies  i Montse Cuesta de l'associació Salut Mental Sabadell, que ha parlat de les activitats de l'associació en matèria d'assessorament jurídic, donant una sèrie de xifres dels casos més corrents entre les famílies. La taula ha estat moderada per David Clusa, cap de Salut Mental de Sant Pere Claver Fundació Sanitària.
Després de la taula de cloenda ha hagut un piscolabis, amenitzat per un trio que ha musicat poemes de Joan Salvat Papasseit.


Francisco Villegas en un moment de la conferència "Drets humans i malaltia mental segons la convenció de Nova York del 2006".
A la foto de dalt la taula inaugural. D'esquerra a dreta, Xavier Trabado, president de la FECAFAMM; Xavier Altimiras, responsable de les àrees de Salut de Barcelona Esquerra; Carolina Homar, directora de l'ICASS i Anna Rubio en representació del Districte Sants-Montjuïc. La taula ha estat moderada per l'Albert Morén, president de l'AFAMMSAM.             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada