Un acte molt entranyable

Marta Begué ha presentat el llibre Ments. Històries de vida.          
L’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona ha estat l’editora del llibre Ments. Històries de vida, que ha presentat la seva autora, Marta Begué, al vestíbul de la pròpia Diputació el dimarts 17 d’abril.

L’acte ha estat  presidit per Mercè Conesa, vicepresidenta quarta  i diputada de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació. Mercè Conesa ha expressat la voluntat de la Institució de donar veu a les persones afectades  i col·laborar a la sensibilització social i de transformació davant la malaltia mental.  Per la seva part, Marta Begué  ha parlat del seu llibre com “un recull de  les històries de les persones amb malalties mentals, els seus familiars i els/les  professionals que hi treballen amb la voluntat de fer visibles els seus neguits i la seva lluita”. 
                                                                                                                                              Ha estat un acte informal, fugint del protocol, i on la mateixa Mercè Conesa ha reconegut que parlava des del cor, deixant de banda  el que s’havia preparat. A més de la taula de conversa, on els ponents hi deien la seva contestant  les preguntes de la Marta, membres de la companyia teatral Brots i del programa El fil de la troca de Ràdio Rubí escenificaven  diversos capítols del llibre.
Ments. Històries de vida, explica, a través de textos teatrals, la poesia o relats en primera persona, la vida de nou persones i les seves diferents maneres d’afrontar la malaltia mental. Tanmateix, quatre professionals, entrevistats per l’autora, aporten  al llibre  l’experiència per a altres professionals que treballen en el dia a dia per millorar la qualitat de vida del col·lectiu.

Marta Begué, nascuda a Terrassa, és Llicenciada en Periodisme i magíster en guió i narrativa audiovisual. Ha treballat en el món editorial, ha impartit classes de ràdio i televisió a la UAB, i dirigeix reportatges per a diferents canals  de televisió i productores.
                                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada